Yenilikçi Su Arıtma: Kimyasal Atıkları ve Tarım İlaçlarını Temizliyor

MİT’ten Yenilikçi Su Arıtma Metodu

Suyu, düşük konsantrasyondaki kirlilikten temizlemek kolay değildir. Genelde bu tehlikeli maddeleri ortamdan uzaklaştırmak için çok fazla miktarda enerji ve kimyasal madde kullanımı gerekir, ancak bu durum değişebilir. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) ve Darmstadt (Almanya) Teknik Üniversitesi’nden bilim adamları; kimyasal atıklar, farmasötik maddeler veya zirai ilaçlar gibi toksinleri (toksik kirlilik) sudan arındırabilen elektro kimyasal bir yenilikçi su arıtma prosesi ürettiler. Bu yöntem, ülkelerin sağlığa zararlı maddeler içermeyen su elde etmesinde yardımcı olabilir.

Yenilikçi Su Arıtma Metodu: Kimyasal Atıkları ve Tarım İlaçlarını Temizleyebiliyor
Yenilikçi Su Arıtma Metodu: Kimyasal Atıkları ve Tarım İlaçlarını Temizleyebiliyor

Mevcut diğer arıtma sistemlerinin aksine, bu yöntem daha düşük voltaj ve basınçlarda çalışabiliyor. MİT’den kimya mühendisi Xiao Su, yüksek verimli olan bu sistemin güneş panellerinden alacağı düşük miktarlardaki güneş enerjisi sayesinde kırsal alanlarda dahi uygulanabileceğini belirtmiştir.

Lütfen okuyun: Yeşil Teknoloji Nedir? Popüler Çevreci ve Sürdürülebilir Teknolojiler!

MİT'ten Yenilikçi Su Arıtma Metodu
MİT’ten Su Arıtma Metodu

Bu yeni metod pratikte  uygulamak  için henüz hazır değil fakat, İsrail’deki Technion Teknoloji Enstitüsü’den makine mühendisi Matthew Suss duruma umutla bakıyor. Kendisi sistemin gerçek tabiat koşulları altında dayanıklı olup olmadığının anlaşılabilmesi için uzun test süreçlerine gerek olduğunu belirtiyor. Bunun yanında, üretilen bir prototipin oldukça umut verici sonuçlar verdiğini de söylemek gerekiyor.

Kaynak: MIT researchers develop new way to clear pollutants from waterNew MIT water purification method eliminates even trace chemical waste and pesticides

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir