Çevre, Doğa, Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Tarım üzerine Kitaplar

Daha önce bir kaç kitap tanıtımımız oldu; bundan sonra hem kendimiz hem de diğer kaynaklardan daha sık kitap tanıtımları yaparak siz okurlarımızı daha bilinçli çevreci, doğa sever, ekolojik yaşamı bilen, sürdürülebilir bir hayat felsefesine sahip ve gerekirse organik tarım yapabilecek kişiler yapmak istiyoruz. Gelin ilk olarak daha önce tanıtımını yaptığımız kitaplara göz atalım;

Çevre Bilinci olarak tanıtımını yaptığımız kitaplar:

  • Karbon Ayak İziniz : Karbon Ayak İziniz Mark Lynas tarafından yazılmış bir kitap.  Gerçekten değerli bu kitap Açık Radyo Yayınları tarafından çıkarılmış. Her yaştan insanın okuması gereken öneme sahip olan kitap; karbon kirliliğinizi düşürmek için size basit yöntemlerin neler olduğunu anlaşılır bir diller anlatıyor.
  • Mavi Sözleşme / Küresel Su Krizi ve Su Hakkı Mücadelesi : Mavi Sözleşme / Küresel Su Krizi ve Su Hakkı Mücadelesi Maude Barlow‘un kaleminden çıkmış. Su evet konumuz su, hayatımız suya bağlı değil mi zaten. Susuz bir yaşam düşünün hatta hayal kurun bir süreliğine. Kana kana içtiğimiz su olmasa ne yapardık. Kanadalı bir aktivist olan yazarımız mutlaka okumamız ve bilgilenmemiz ve hayatımızda uygulamaya geçmemiz, yanlış giden bir şeyleri durdurmamız için bize yol gösteriyor, fikir veriyor.
  • Dünya için bir şey yap!: Dünyamızı hep birlikte nasıl kurtarabiliriz? : “Dünya için bir şey yap!” Prof. Dr. Orhan KURAL tarafından yazılmış; Dünyamızı hep birlikte nasıl kurtarabiliriz? sorusuna verdiği yanıtlarla bizlere yol göstermeye çalışan bir kitap. Günlük yaşantımızda neleri yapıp neleri yapmayarak ne gibi faydalar elde edebiliriz, ne gibi kötü sonuçların önüne geçebiliriz ve en önemlisi ise birey olarak hayatımıza nasıl yön vererek Dünyamız için fakat aslında kendimiz için yapabileceklerimizi çok basit ve anlaşılır dille kısa kısa bu kitapta yer alıyor.

Diğer kaynaklardan bulduğumuz kitaplar:

  • Bitki Zekası : Bitkilerin gayet zeki olduğu ve iletişim kurabildiği hayali bir gezegende yaşamak nasıl olurdu? Peki ya bu gezegen hayali değilse? Dünyadaki tüm bitkiler etraflarıyla iletişim kurabilecek kadar zekiyse?
  • 100 Maddede Sürdürülebilirlik Rehberi : Sürdürülebilirlik konusundaki temel prensipler, anlaşmalar, örgütler, raporlar, çözümler, alternatif yaklaşımlar ve tabii ki tartışmalı konular… 100 Maddede Sürdürülebilirlik Rehberi, sürdürülebilirlik konusunda başucu kitabınız olmaya aday.
  • Ormanda Bir Doğa Yürüyüşü : Çiftlikte, şehirde, ormanda ya da deniz kıyısında bir doğa yürüyüşüne var mısın? Çevrene dikkatli bakacak olursan, bu yürüyüş sırasında birçok bitki ve hayvan görebilir ya da hayvanların izlerine rastlayabilirsin. Dört kitaptan oluşan “Doğa Yürüyüşü” serisi küçük okurları çevrelerindeki yaban hayatını tanımaya ve doğada keşif yapmaya davet ediyor. Okurları çiftlikte, şehirde, ormanda ya da deniz kıyısında keşfe çıkarken nasıl giyinmeleri ve yanlarına neler almaları gerektiği konusunda da bilgilendiriyor.
  • Permakültüre Giriş; DOĞAYLA BİRLİKTE ÇALIŞAN BİR YAŞAM ALANI TASARLAMANIN FELSEFESİ VE YÖNTEMLERİ : “Permakültür, doğal sistemlerin gözlemine, geleneksel tarım yöntemlerinin içerdiği erdeme ve modern, bilimsel, teknolojik bilgiye dayanan bir tasarım sistemidir. Permakültürün amacı sürdürülebilir insan yerleşimleri oluşturmak, yani kendi ihtiyaçlarını karşılayan, çevresini sömürmeyen ve kirletmeyen, uzun vadeli, ekolojik anlamda sağlıklı ve ekonomik olarak da uygulanabilir sistemler yaratmaktadır.
  • Slow Food Devrimi; ARCİGOLA’dan TERRA MADRE’ye: YENİ BİR YAŞAM ve YEMEK KÜLTÜRÜ : Slow Food hareketinin sembolü ‘salyangoz’dur. Hayat içinde sürekli yiyerek yavaş, temkinli ama kararlılıkla ilerleyen salyangoz, cüssesinden beklenmeyecek mesafeler aşar ve geçtiği yerlerde izini bırakır. Tıpkı simgesi salyangoz gibi, Slow Food hareketi de yola çıktığından beri inanılmaz mesafeler kat etmiş, 1986’da İtalya’da küçük bir grupken, bugün 132 ülkede yaklaşık 100 bin üyesiyle dünyanın en etkili gastronomik hareketine dönüşmüştür.
  • Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi: FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİ: Bu kitapta, PV teknolojinin gelişim süreci, PV hücrelerin; çalışma ilkeleri, hücre çeşitleri, tasarım yöntemleri, nanoteknolojik uygulamalar, kurulum uygulamaları ile teknik ve ekonomik değerlendirilmelerine ilişkin bilgiler verilmiştir. Kitap kapsamında, derlenen bu bilgilerin konu ile ilgilenenlere yararlı olacağına inanılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir