Bangladeşte Su Samurları ile Balık Avcılığı

Su Samurları ile Balık Avcılığı

Nehirlerde balık avlamak için eğitimli su samuru kullanan bir balıkçılık tekniğidir. Bu yöntem 6. yüzyıldan bu yana dünyanın çeşitli bölgelerinde uygulanmıştır ve halen güney Bangladeş’te su samurları ile balık avcılığı yöntemi kullanılmaktadır; Asya’nın diğer bölgelerinde sona ermiş nadir bir tekniktir.

Bangladeşte Su Samurları ile Balık Avcılığı
Bangladeşte Su Samurları ile Balık Avcılığı

Buradaki balıkçıların işi su samurlarına bağlıdır. Bu balıkçılar, nesillerdir bu su samurlarını eğiterek onlarla beraber balık yakalıyor ve hem kendi hem de onların karnı doyuyor. Su samurlarının sayesinde balıkçılar 2-3 katı balık yakalama şansı elde ediyorlar.

Su samuru balıkları kendi yakalayamaz, bunun yerine teknenin yanına yerleştirilen balık ağına doğru kovalar ve ağa balıkların yakalanmasını sağlarlar.

Karadeniz’de atmacaları besler ve onları eğiterek kuş yakalamak için kullanırlar; bu yöntem ile de insanlar başla bir hayvanı yakalamak için yine başka bir hayvan kullanıyorlar.

Ancak, azalan balık popülasyonları bu balıkçıları da zor durumda bırakmaya ve geleneksel bu metodunda gün geçtikçe azalmasına sebep olmaktadır. Bir çare bulunamazsa, tek tük noktalarda ancak su samurlarının balıkçılar ile bu beraber dansını izlemek mümkün olacak gibi gözüküyor.

Kaynak: Otter fishingFishing with otters

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir