Solucan Gübresi Haberleri

Yazının içeriği

Solucan Yetiştiriciliği Haberleri

Son günlerde popüler olmaya başlayan solucan gübresi üretimi, Türkiye’de yaklaşık olarak 10 yıllık bir geçmişe sahip. Fakat son iki yılda ivmelenen büyüme potansiyeli sayesinde ülkenin her yerine bu faydalı iş ulaşmış gibi duruyor. Solucan Gübresi Haberleri artık her gün farklı bir kaynakta karşımıza çıkıyor. Solucanların faydaları bitmeyeceği için bu haberlerin sayısının azalmayacağı da aşikar.

Yüzlerce işletmenin yanı sıra, binlerce vatandaşta hobi olarak solucan yetiştiriciliği yaparak kendi gübresini de üretme şansına sahip oluyor. Bu konu hakkında yazmış olduğumuz yazıya Solucan Gübresi bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Solucan Gübresi Üretimi

Solucan Gübresi Üretimi

Aşağıda yer alan bağlantılarda ise, ülkemizde yakın zamanda solucan gübresi üzerine ve solucan gübresi üretimi ile ilgili bilgilerin yer aldığı güncel haberler ile ilgili özetlere ve haberlerin tamamını okuyabileceğiniz linklere ulaşabilirsiniz.

Solucan Gübresi Haberleri:

  • Solucan Gübresi Üreten Çiftçilere Makine Desteği:

    Yeşilırmak Havzası bitki ve hayvan atıklarından kompost ve vermikompost (solucan gübresi nedir) üretilmesi projesi kapsamında hibe solucan gübresi üretim ünitesi dağıtım töreni gerçekleştirildi.

  • Buzağı Can Sütü Güdümlü Projesi ile milli ekonomiye büyük bir katkı:

    “Çiftçilere solucan gübresi üretim ünitesi dağıtımı gerçekleştireceğiz” Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği tarafından yürütülen Bitki ve Hayvan Atıklarından Kompost ve Vermikompost Üretilmesi Projesi kapsamında çiftçilere solucan gübresi üretim ünitesi dağıtımını gerçekleştireceklerini belirten Varol, “Bu sayede çiftçilerimizin üretimlerinde önemli oranda verim artışları sağlanacağına inanıyoruz. Her iki önemli projemize teknik ve finansman desteği sağlayan kurum ve kuruluşlara ve emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  • Kahramankazan ‘Sıfır atık ilçesi’ olmaya aday:

    Sıfır Atık Projesi‘ni Türkiye’de hayata geçiren ilk ilçe belediyesi olan Kahramankazan Belediyesi’nin yeni hedefi, Türkiye’de kurulması planlanan ‘Sıfır atık ilçesi’ olmak. Kahramankazan Belediyesi, israfın önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atığın azaltılması ve dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017’de başlatılan ‘Sıfır atık projesi’ni Türkiye’de hayata geçiren ilk ilçe belediyesi oldu.

  • Mevlana Projesi Ülke Odaklı Proje Çağrısı ile Türkiye Pakistan Projeleri Arasında Yer Aldı:

    Çalışma, Pakistan’ın “Failasabad Tarım Üniversitesi” kampüsünde yürütülecektir. Türkiye’nin çalışmadaki en büyük katkısı, yürütücünün (Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK) “solucan gübresi” konusundaki deneyim ve tecrübeleri doğrultusunda, Pakistan’da bir solucan gübre üretim tesisi (küçük ölçekli) kurulacak, bu konuda çeşitli ölçeklerde eğitimler vererek Pakistan’da üreticiler oluşturulacak ve laboratuvar analizleri yapılarak, “en iyi organik solucan gübresi üretimi” ile ilgili araştırmalar hem laboratuvar hem de arazi ölçekli 2 yıl süre ile Pakistan ağırlıklı olarak yürütülecektir.

  • Solucanlar çalışıyor siz kazanıyorsunuz:

    Konya’da Solucan Gübresi üreticisi Mehmet Uslu solucan gübresi üretimine 2017 yılında başladı ve 26 ayda 50 milyon solucana ulaştı. Bu işten hatırı sayılır derecede para kazanan Mehmet Uslu bu işi hem para kazanmak için hem de ekim alanını güçlendirmek için yapmaya başladığını kaydetti.

  • Kadınlar, solucan gübresi üretiyor:

    Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kadınlar solucan gübresi üretmeye başladılar. Bu onlar için hem yeni bir meslek hem de yeni bir gelir kapısı.

  • Satılık Solucan ve Gübre Tesisi Nasıl Kurulur?:

    Solucan gübresi üretimi, son zamanlarda en çok rağbet gören yatırım dallarından biridir. Bu işi girişen herkes, küçük bir sermaye ortaya koyarak büyük kazançlar elde edebilir.

  • Solucana kadın eli değdi:

    Gaziantep ve Şanlıurfa’da kadınlar, solucan gübresi üretimine yöneldi. Çoğu kadın önce çekinse de sonra işe dört elle sarılıyor. Kadınlar, çiftçilere solucan gübresinin yararlarını anlatarak tanınması için çabalıyor.

  • Diyarbakır’da solucan gübre tesisi faaliyete geçecek:

    Diyarbakır’da faaliyete geçecek Ekolojik Solucan Gübre Tesisi’nde yıllık ortalama 255 ton katı ve 765 ton sıvı gübre üretimi hedefleniyor. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından, Kırsal Kalkınma Yatırım Projeleri kapsamında Ekolojik Solucan Gübre Tesisi inşa edildi.

  • Solucan Gübresi KOSGEB Desteği 2019:

    Özellikle ziraat ve çiftçilikle uğraşan genç girişimciler solucan gübresi üretmek için KOSGEB desteği nasıl alınır merak ediyor. Bu haberimizde sizlere Solucan Gübresi KOSGEB Desteğinden bahsedeceğiz…

  • İzmir’in Buca ilçesinden bir ilk! Sadece engelli vatandaşlar istihdam edilecek:

    İzmir’in Buca ilçesinde sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği Kompost ve Solucan Gübre Tesisi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Buca Belediyesi’nin Kaynaklar’da atıl durumda bulunan 9830 metrekare alanda projelendirdiği ve bir belediye tarafından yapılan sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği Kompost ve Solucan Gübre Tesisi 2 Şubat’ta açılıyor.

  • Kırmızı Kaliforniya solucanı ile saadet zinciri kurdular!:

    Son yılların gözde yatırım alanı olarak öne çıkan solucan yetiştiriciliği şimdi de saadet zincirine aracı yapıldı. Merkezi Bursa’da olan bir şirket, solucan yetiştiriciliği için çok sayıda kişiden para topladı. Toplanan paralarla kırmızı Kaliforniya solucanı üretimi için tesis kurulacağı belirtildi. Yapılan sunumlarda, sisteme üye kazandırıldıkça elde edilen gelirin de aratacağı belirtiliyor.

  • Solucan üreticileri panelde buluştular:

    Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP’ın teşviklerinden faydalanarak üretim tesisi kuran girişimcilerin kurduğu Ordu Solucan Gübresi Üreticileri Derneği, yeni başlayanlar ve sektörde merakı olanlar için “Üretim, Pazarlama, Eğitim ve İstişare” konulu eğitim programı düzenledi.

  • Babasını kanserden kaybedince, organik besin için solucan gübresi tesisi kurdu:

    İstanbul’dan taşınıp Bursa’ya yerleşen Eren Başusta, kurduğu tesiste solucan gübresi üretmeye başladı. Başusta, “Babam akciğer kanserine yakalandı. Kemotarapi sürecinde doktorun bana ‘Babanızı sağlıklı besleyin, bu çok önemli.

  • Çevreci tesis için eğitimler başladı:

    Buca Belediyesi’nin, Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) işbirliğiyle gerçekleştireceği Solucan Gübresi Projesi için geri sayım başladı. Kaynaklarda tahsis edilen arazideki binaların yapımını bitiren Buca Belediyesi, pazar atıkları ile park- bahçelerden çıkan yeşilliklerin solucan gübresine dönüştürüleceği tesiste çalışacak olan engellilerin eğitimine başlandı.

  • Genç Çiftçi Sonuçları Açıklandı 2018 Listeleri Yayınlandı:

    Çubuk ilçesinde turşuluk salatalık yetiştiren dedesinin üretimine katkı sunmak için başladığı solucan gübresi üretme işini büyüten Halil İbrahim Özkan, bir Milyon solucanın aylık bir ton gübre ürettiği bir tesis kurdu. Özkan Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra atanmayı beklerken bir yandan sınavları hazırlandığını bir yandan da dedesi Nurettin kursa yardım etmek amacıyla Küçük çapta solucan gübresi üretmeye başladığını olumlu sonuçlar Üzerine de işini büyütmeye karar verdiğini söyledi.

  • Bilim Şenliği’nde solucan gübresi projesi:

    Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Bilim Şenliği Fuarı’nı gezdi. Odunpazarı Belediyesinin de çalışma yürüttüğü Solucan Gübresi projesini fark eden Başkan Kurt, öğrencilerle uzun süre sohbet etti.

  • Öğrenciler okulda solucan gübresi üretiyor:

    Necmi Muammer Ortaokulu öğrencileri, okulun zemin katında oluşturulan alanda öğretmenleri gözetiminde yaklaşık 1 yıldır solucan gübresi üretimi yapıyor. Geçen yıl 30 bin solucanla başlanılan gübre üretiminde solucan sayısı, bu yıl 1 milyona ulaştı.

  • Ev kadını “solucan gübresi” ile ticarete atıldı:

    Karabük Safranbolu’da yaşayan ev kadını 39 yaşındaki Zeynep Köyüstü, bir yıl önce hobi olarak solucan gübresi üretimine başladı. Bu işle ticarete atılmaya karar veren Köyüstü, daha önce tavuk çiftliği olarak kullanılan tesisi kiralayarak eşiyle onardı.

  • Vali Pehlivan Solucan Gübresi Üretim Tesisinde İncelemelerde Bulundu:

    Vali Pehlivan, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destekleriyle solucan gübresi üretimini yaygınlaştırmaya yönelik başlatılan proje hakkında Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut’tan bilgiler aldı.

  • SANAYİ KENTİNDE SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİYOR:

    Aliağa’da İzzet Yıldırım, eşinin de desteği ile solucan gübresi üretmeye başladı. Bir televizyon kanalında solucan gübresi haberinden etkilenerek yaptığı araştırmalar sonucunda kendi arazisinde ve bahçesinde kullanmak üzere solucan gübresi üretmeye başlayan Yıldırım çifti, ilerleyen zamanlarda pazarlama yapmayı hedefliyor.

  • Organik Solucan Gübresi Üretilecek:

    Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, organik tarım ve aynı zamanda toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısını iyileştiren “Organik Solucan Gübresi” üretimi için Ziraat Fakültesi bünyesinde çalışmalara başlanıldığını açıkladı.

  • Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçiren ilk ilçe belediyesi:

    Buna göre, tüm atıklar kağıt, plastik, cam, metal, organik ve geri dönüşmeyen atık bölmelerinden oluşan kumbaralarda toplanıyor. Mutfaklara yerleştirilen ayrıştırıcı ünitelerde ise yemek artıkları ve kullanılan organik malzemeler muhafaza altına alınıyor. Kumbaralarda toplanan atıklar sınıflandırılarak geri dönüşüm işlemine tabi tutuldu. Organik atıklar ise solucan gübresi yapımında değerlendirildi.

  • 5 kilo gübresini aldı, şimdi 3 milyon… :

    Amasya’da bir köyde yaşayan genç kadın, aldığı 5 kiloluk organik solucan gübresinin toprak için çok yararlı ve verimi artıran doğal bir ürün olduğunu görünce solucan üretimine geçti. Bir yıl önce 200 bin solucan alan genç kadının şimdi 3 milyona yakın solucanı var.

  • Yumurta Kabuğu, Çay Posası Ve Kahve Telvesinden Gübreye:

    Balıkesir’de Erdek Belediyesi tarafından 1,5 yıl önce faaliyete geçirilen solucan gübresi üretim tesisinde, solucanlara yumurta kabuğu, çay posası ve kahve telvesi gibi atıklar verilerek kaliteli gübre elde ediliyorBelediyenin Tarımsal Hizmetler Müdürü Kamil Çağlar Ergin:”Hazırladığımız mamaya talaş ve boyasız olmak şartıyla mukavva ve karton atıkları kattığımız zaman gübre karbon açısından daha zengin oluyor. Öğütülmüş yumurta kabuğu kattığımız zaman kalsiyum açısından zenginleşiyor. Çay posası ve kahve telvesi ise üremeyi tetikliyor”

  • Solucan Gübresi Yaygınlaşıyor:

    Toprak solucanlarının toprağın verimini ve ürün kalitesini artırdıklarını gösteren çok sayıda çalışma var. Bu canlılar bunu büyük ölçüde vücutlarından geçen toprak sayesinde başarıyorlar. Besinleriyle birlikte yuttukları toprak, vücutları boyunca bir seri işlemden geçerek adeta işleniyor. Dışkılarıyla birlikte dışarı atılan işlenmiş toprak, bitkiler için gerekli olan hemen her minerali içeriyor. Bu yüzden son yıllarda, dünyada ve ülkemizde vermikompost denilen solucan gübresinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Dolayısıyla vermikültür denilen solucan yetiştiriciliği de… Gelişmiş ülkelerin tarım alanlarındaki organik madde azalması sorunu, geleneksel organik gübrelerin yanı sıra, toprak solucanları ve onlardan elde edilen gübrenin tarımda kullanılması gibi yöntemlerle çözülmeye çalışılıyor.

Solucan Gübresi Haberleri” hakkında 1 yorum

  1. Geri izleme: » Solucan Gübresi Üretimi: Vermikompostlaştırma | Çevre Bilinci Platformu - Çevreciyiz ve Doğayı Çok Seviyoruz! |

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir