Güneş Enerjisi Santralleri Biyolojik Çeşitliliğe Faydalılar

Güneş Enerjisi Santrallerinin Faydaları

Toprağa yerleştirilmiş güneş enerjisi santralleri, biyolojik çeşitliliği arttırıyor. Güneş santralleri bulundukları bölgelerde daha fazla biyoçeşitlilik ve daha sağlam habitat yapıları sağlıyor.

Güneş Enerjisi Santralleri Biyolojik Çeşitliliğe Faydalılar
Güneş Enerjisi Santralleri Biyolojik Çeşitliliğe Faydalılar – Kaynak

Ayrıca güneş panelleri hayvanlar için İyi bir sığınak görevi görüyor. Nadir bitki ve hayvan türleri, yere monte güneş santrallerinin altına veya yanına yerleşme şansı buluyor.

Güneş Enerjisi Santralleri Barınak Oldu

Almanya’da yapılan bir çalışmada bilim adamları terk edilmiş arazide yere monteli tesislerin kurulmasının biyoçeşitliliği artırabileceğini iddia ediyor. Açık alan güneş tesisleri, belirli ekolojik toplulukları barındırabilir. Örneğin, bir tesiste 25 tür çekirge bulunmuş. Muazzam bir rakam değil mi! Güneş parklarının ayrıca, kertenkeleler ve kurbağalar dahil amfibiler ve sürüngenlerin yaşam alanları özelliklerine uygun oldukları tespit edilmiş. Güneş tarlalarında da birkaç farklı kuş türü bulunduğu eklenmiş.

Çalışma ortak yazarı Tim Peschel, güneş enerjisi projesinin yapıldığı yerlerin normal toprakların aşırı gübrelenmesine maruz kalmadığını ve toprağın mümkün olduğu kadar besin bakımından fakir kaldığını söylüyor. Bu sayede “Güneş tarlalarında, ender türlerin yerleşimini destekleyen sanayi öncesi tarım neredeyse taklit ediliyor” dedi.

Kaynak: Solar parks help biodiversity by recreating pre-industrial soil conditions

Güneş Enerjisi Santralleri Biyolojik Çeşitliliğe Faydalılar” hakkında 1 yorum

  1. Geri izleme: Güneşe İhtiyaç Duymayan Güneş Paneli Gıda Atıkları ile Yapıldı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir